TRANSPLANTACIJA KOSE H+ FUE METODOM

Transplantacija kose H+ FUE metodom je hirurška procedura kojom se dlaka, koja nije predisponirana da opada, transplantira sa davajuće na primajuću regiju. Davajuća regija je potiljačna i bočna regija glave na kojoj folikuli nisu pod dejstvom hormona DHT (koji je odgovoran za opadanje kose) i samim tim su pogodni za proceduru presađivanja kose.

Ranijih godina postojale su brojne tehnike presađivanja kose, koje su sa sobom donosile vidljive ožiljke i činjenicu da su tragovi intervencije veoma vidljivi.

Šta je H+ FUE metoda presađivanja kose?

 

H+ FUE metoda transplantacije kose je nastala kao rezultat višegodišnjeg istraživanja u cilju dobijanja što prirodnijih rezultata. Ova metoda se bazira na transplantaciji folikularne jedinice, pri čemu se prati ugao i smer rasta postojećih dlaka, kako bi osigurali što prirodniji izgled kose i rešili problem opadanja kose.

H+ FUE metoda presađivanja kose omogućava medicinskom timu da ekstrahuje folikul pažljivo i precizno bez stvaranja linearnog ožiljka. U regiji od 10 dlaka prepoznaju se najzdravije 3 za ekstrakciju. Ove dlake se ekstrahuju ujednačeno da se ne bi proredila davajuća regija. Prednost H+ FUE metode je mogućnost da se ekstrahuje folikul sa dela glave na kojem se nalazi obilje dlaka koje nisu osetljive na testosteron, bez menjanja estetskog izgleda te regije na bilo koji način. Ovom metodom presađivanja kose rešavamo probleme opadanja kose kod muškaraca i žena, kao i proređenja kose, pri čemu dobijamo potpuno prirodne rezultate.

CMG (Cosmetic Medical Group) je deo mreže međunarodnih klinika vodećih u oblasti transplantacije kose.

Uz višegodišnje iskustvo u polju medicinske restauracije kose i sa preko 30.000 uspešnih procedura, smatraju nas jednim od vodećih međunarodnih autoriteta u polju restauracije kose i estetske hirurgije.

Cosmetic Medical Group je prva klinika u Srbiji i regionu koja je primenila revolucionarnu tehnologiju transplantacije kose – FUE, čiji je primarni cilj potpuno prirodan izgled.

Najbolji pokazatelj našeg uspeha je veliki broj zadovoljnih pacijenata i značajna reputacija u Srbiji, regionu i inostranstvu.