Mezoterapija lica

Mezoterapija je savremena minimalno invazivna medicinska metoda sa širokom primenom u dermatologiji i estetskoj medicini. Tokom ovog postupka male količine farmaceutskih proizvoda, vitamina, minerala, aminokiselina ubrizgavaju se u srednji sloj kože (mezoderm), a mezoterapija je veoma popularni nehirurški postupak. U zavisnosti od toga koje aktivne materije se koriste, postižu se različiti rezultati. Aktivne materije se mogu ubrizgavati najfinijim iglicama ili se mogu unositi uz pomoć aparata u određeni sloj kože do koga ne dopire ni jedan drugi preparat za negu. Mezoterapijski kokteli se sastoje od vitamina, minerala, hijaluronske kiseline, antioksidanasa i faktora rasta. Kokteli aktivhih supstanci se određuju po strogo utvđenim i svetski priznatim protokolima, uzimajući u obzir stanje koje se tretira, mesto i efekat koji se želi postići. Svakom klijentu pristupa se individualno i pravi se poseban izbor koktela. Mezoterapijom se mogu tretirati lice, vrat, dekolte, šake kao i sve ostale regije tela. Višestrukim mikroinjekcijama obavlja se postupak u lokalizovanim područjima kako bi se postigli maksimalni rezultati. Postupak traje 20-30 minuta uz minimalne nelagodnosti. Tretmanom se postiže usporavanje procesa starenja kože, poboljšavanje izgleda kože, održavanje tonusa i svežine, hidriranje kože, ublažavanje bora, eleminacija lokalizovanih masnih naslaga i celulita kao i rešavanje problema opadanja kose i stvaranja peruti. Najpotpuniji efekti mezoterapije se postižu ponavnjanjem 2-4 tretmana mezoterapijskim koktelima u razmaku od 10 dana između procedura.

Revitalizacija kože “honey” metodom

 

Tretmanom revitalizacije honey metodom postižu se višestruki efekti:

hidratacija kože, lifting vezivnog tkiva lica, brisanje blažih bora i redukcija izraženih bora, kao i redukcija vaskularnih promena.

Ova metoda pogodna je za rad na koži lica i tela. Preparati koji se koriste za rad prilikom honey metode bazirani su na stabilizovanoj hijaluronskoj kiselini ili kombinovani preparati HA.